zondag 25 mei 2014

25-5-'14: Gisteravond de topping, en vanmiddag vulling voor rotiboy bereid.

Vandaag maar eens de datum verwerkt in mijn bericht-titel. Zo zijn berichtjes makkelijker terug te vinden voor mijn foto-bestand... De praktijk moet uitwerken of dat ook werkelijk zo is. :-)

Gisteravond nog even gezellig naar een echtpaar van de kerk...
Onder het viaduct door...
 En nu eens langs een andere kant Hollandscheveld binnen :-)
 Gezellig op de koffie, en daar zag ik dit liggen op de eettafel.
Een stukje over het programma 'Bakkie Troost', waar wij gister halverwege in vielen.
En uit de originele foto van mij, heeft Sieberen dit stukje geknipt en op zijn facebook gezet, met de volgende aanvullende tekst:
'Nadat mijn neef Joël mij gevraagd had om bij het graf van mijn vader (Seije/Sye) door de EO- televisie geïnterviewd te mogen worden, stond hij dan afgelopen week in de televisiegids Visie en was gisteren op televisie in het programma: "Bakkie Troost." Mooi interview bij het graf in Friesland met op de achtergrond het kerkje waar mijn grootouders vroeger naar toe gingen met hun kinderen. Op de Hoge Veluwe is een gedenkplaat geplaatst voor mijn vader.'

Het een gezellige visite bij onze vrienden in Hollandscheveld. Mooie gesprekken gehad!
Ik kwam met een beetje meer energie thuis, dan dat ik weg was gegaan.

En toen we weer binnen kwamen, lag dit op de achtertafel!
Heel fijn!
De gesneden prei, en de soepgroenten heb ik direct in de diepvries gelegd, en het zuivel in de koelkast. :-)
 Toch nog even de topping gemaakt voor de rotiboy.
Dat kun je in de koelkast bewaren, dus dan was dat vast klaar.
Na bereiding in een spuitzak gedaan, die in van onder en boven af heb gesloten. 
Zo de koelkast in gelegd, voor gebruik. 
Ik had mijn wekker op 8:00 uur gezet, en werd ik 7:00 uur wakker!
De zon scheen weer prachtig door de bladeren.
Heerlijk om zo wakker te worden! 
Het is weer een prachtig zonnige dag.
Op weg naar de kerk, deze foto gemaakt.
De flitser is weer van de lantaarnpaal gehaald. Dat viel mij vorige week al op.
Hij heeft er denk ik 1 à 2 weken gehangen...
 En een eindje verder is de flitser ook weer verwijderd...
Genoeg geld binnen gehaald? Je zou het zo denken... ze hangen nu vast op een andere plek.
 Prachtig die blauwe lucht, met die frisse groene bladeren!
 Na de dienst werden we uitgenodigd om koffie te drinken in Spier, maar dat hebben we toch maar even uitgesteld. Volgende week misschien.

Thuis gekomen, eerst het zuurdesem omgeroerd, en daarna had ik zin om de vulling te maken voor de rotiboy.
Een eigen interpretatie...
Met roomkaas en chocolade.
 De roomkaas, suiker en chocolade door elkaar gemixt, en de gardes waar het mengsel nog aan zat, heb ik Tabita op laten snoepen.
'1 Verzoek', zei Tabita even later: 'Wilt u hier een taart van maken met mijn verjaardag?'
'Ik moet eerst even zien hoe stevig het wordt in de koelkast, maar waarschijnlijk kan het wel.' Zei ik.
Nou, dat is een makkelijk verzoek zeg! Het is een heel simpel recept. :-)
Ik moest nog ff lunchen...
Met de geur van chocolade in mijn neus, was het moeilijk, om mij er niet aan te vergrijpen...;-)
Toch heb ik gekozen om de rest van het bakje yoghurt leeg te eten met creusli.
Deze yoghurt kreeg ik laatst ook van Lisette. Heel fijn! Het is stand yoghurt met rechtsdraaiend melkzuur...
Dat zegt mijn nu even niet zoveel maar het was lekker. :-)
 De kipjes verzorgd.
Beauty vers water...
 Wat eten bij haar neergelegd, en wat extra nestmateriaal.
Ze maakte een kirrend en goedkeurend geluidje.
Ben benieuwd of ze het zelf nog wat gaat schikken...
 De eitjes weer geraapt...
Als ik het brood ga bereiden voor de rotiboy, heb ik eieren nodig. Hier dus weer lekker verse!
 Ik had nog krabbetjes in de diepvries liggen. Ik heb ze in het inzetmandje van de snelkookpan gelegd, 2 liter water erbij gedaan, en 6 bouillonblokjes.
Pan op het vuur, na het sissen op laagste stand. Zo kan ik het vlees lekker garen.
Als het vlees straks door en door gaar is, haal ik het af. Daarna doe ik er een zak soepgroente bij in die ik gisteravond heb gekregen. 
Om de soep af te maken, doe ik er pindasaus door, die we gister over hebben gehouden.
Een soepje met een knipoog naar Afrikaanse pindasoep.
Ooit heb ik dat geleerd van Afrikaanse vrienden met een groot gezin, die eerder vlakbij ons woonden. Nu woont een deel van hun gezin in Dordrecht, een aantal zijn verhuist naar New York, in The Bronx, en verder overal verspreid over de wereld...
Afgelopen week heb ik een hele grote zak met patat gekregen. Ook van Lisette.
Gisteravond hebben we daar van gegeten, met pindasaus.
Vanavond de rest van de patat met de pindasoep.
Afrikanen eten dat met van alles en nog wat. Met rijst, hele dikke aardappelpuree, maar ook wel met patat.
Een simpele maaltijd, maar het wordt weer smullen vanavond!
Mijn andere blog is:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten