vrijdag 28 februari 2014

Hèhè, taarten klaar voor morgen!

De oven stond al op te warmen om 8:00 uur aan vanochtend, en de mixer draaide, om het cakebeslag te maken.
De eiwitten heb ik bewaard, om in te vriezen. Deze komen weer van pas bij een ander recept.

Daarna heb ik banketbakkersroom gemaakt, en slagroom verstevigd.
Tussendoor kwam Bernadette wat kleding brengen die haar kids te klein zijn. Jerusha is daar altijd hartstikke blij mee!
Samen een bakje gedaan, en ben daarna weer aan de slag gegaan.
Deeg gemaakt voor een appeltaart.

Die kon toen het klaar was, de koelkast in voor gebruik.

Terwijl ik nog een hoeveelheid banketbakkersroom stond te maken, bracht Mirjam Tabita thuis.
Even met elkaar een kopje soep gegeten, en daarna zijn we even met elkaar naar Rachel gegaan.

Op de terugweg naar huis, toch nog even langs een nieuwe kringloop gereden, aan dezelfde weg.
Daar kregen we spontaan een leuk gesprek met de eigenaars. Ze zijn daar net begonnen.

Ondertussen was het toch alweer 5 uur. Dus naar huis om te eten, en ik moest écht door met de taarten!
Gelukkig had ik alle basis klaar.
Eerst de stroopwafeltaart gemaakt. Ben heel benieuwd hoe die morgen is, en hoe die smaakt!
Toen was de appeltaart aan de beurt. In de tijd dat deze in de oven stond, ben ik de mokkacreme gaan maken voor de mokkataart.
Dat is mengen, proeven, mengen, proeven... mengen, proeven.
Tot ik het goed vond, en daarna aan Sieberen laten proeven. Hij keurde het goed.
Dus ben ik de taart op gaan bouwen.
Daarna netjes afgedekt, om koel te staan in de schuur.

Gelukkig. Alles is klaar.
Daarna alles opgeruimd.
Vanavond maak ik het niet laat, ben nu best wel moe, en morgen wordt het een drukke dag!
Mijn andere blog is:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten