woensdag 1 januari 2014

Yeah!... 2014!!

Een heel goed, gezellig, gezond en gezegend nieuwjaar!

We zijn de jaarwisseling goed rustig doorgekomen :-)
Het was heel gezellig met elkaar bij mijn schoonzus!

Rond 1 uur zijn we rustig naar huis terug gereden.

Vanochtend heb ik mij voorgenomen, om toch maar weer ff aan de lijn te doen.
Twee crackers en een flesje lauw water.
Tja, en toen kwam ik de schaal met oliebollen weer tegen...
Nou uuuhh... nu staan ze er nog...
Toch maar twee oliebollen gegeten ;-)

Rond 12 uur kwam Bernadette nieuwjaar wensen.
Dus dat was gezellig wiener-melange drinken.
Zij wilde geen oliebol, want zoals ze vertelde: 'Zelf oliebollen gebakken, en als ontbijt, lunch en warm eten gegeten.' :-)

Vanmiddag nog lekker even gerust, en vanavond gezellig voor de televisie Assepoester in een modern jasje gestoken, kijken. Lijkt me heel leuk!

Deze week nog, of de volgende, wil ik graag eens Indische pasteitjes uitproberen te maken :-)
Afgelopen week heb ik samen met Jerusha lemper gemaakt.
Een rolletje van kleef rijst met een vulling van kip:




Ze vielen bij iedereen in de smaak, terwijl ik niet eens een Indische ben :-)
Dus dat betekend dat ik binnenkort weer 'aan de rol kan' :-)
Als de tijd het mij toelaat, zet ik dit recept ook weer stap voor stap op mijn receptenblog:
http://heerlijke-recepten.blogspot.nl/

Ik heb vroeger vaak lemper / lumper gehad, tijdens verjaardagen en liefdemaaltijden in een kerk in Huizen.
Die smaak zat nog in mijn geheugen gegrift.
Ik heb op internet rondgesnuffeld, en heb het beste van verschillende recepten gebruikt.
Bij het ene recept zat dít er niet in, bij het andere miste weer een ander kruid. De hoeveelheden rijst en vulling was nogal uiteenlopend.
Gisteravond zijn ze door mijn veelvuldig gegeten, en dus overvloedig getest tijdens oud en nieuw,
en ze waren er allemaal dol op :-)
Ik heb de rest dus bij mijn schoonzus achter gelaten en zij heeft ze ingevroren om er later nog eens van te kunnen genieten.

Zo ook mijn erwtensoep.

De rest heeft ze in porties verdeeld en in haar diepvries gelegd :-)

Het voordeel van echt helemaal zelf recepten maken, inclusief zelf kruiden samen te stellen, is, dat het áltijd hetzelfde smaakt.
Niet zoals in winkels, dat de inhoud van pakjes, zakjes, blikken en potjes door de fabriek van recept wordt veranderd.

De komende tijd me dus verdiepen in het maken van Indische pasteitjes!

Nog even een paar dagen vakantie, dus niets hoeven en moeten,
en dan volgende week weer proberen in het huishouden het ritme op te pakken.

Dat was het weer voor vandaag :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten