donderdag 30 januari 2014

Weer een wacht-dagje...

Eerst naar de winkel gelopen voor weer 2 broden, 2 pakken yoghurt en 5 melk.
Het brood van gisteravond toen ik thuis kwam helaas te lang laten rijzen in de oven... ik dacht: laat ik het lekker hoog worden... En inderdaad: prachtig hoog geworden... ik uit de oven halen om deze heter te zetten... zakt het gerezen brood in!
Het was toen inmiddels 1:30!
Níét leuk! Ook erg laat, en ik wou slapen!...
Het deeg heb ik weer ingedrukt - lucht eruit- en afgedekt in de koelkast gezet.
Dat was dus weer brood kopen. 1 brood per dag, dus 2 gekocht, ook voor morgen.

Sta ik bij de kassa, is ook de mélk duurder geworden!
Voor het vak stond 59. De kassa gaf geen 59 meer aan, maar ook alweer 65 cent.
Nou, ik vind het gewoon belachelijk! Wat is magere melk nou?!
Maar ja, het is niet anders... Als ik in de buurt van de Nettorama kom, sla ik daar toch maar een voorraadje in. Daar is het nog 58 cent (...mag ik hopen...)
Het is erg lastig en soms best frustrerend om zó op de kleintjes te moeten letten!
Maar okee... mopperen helpt je niets...

't Wordt toch een beetje winter... Sieberen zei al tegen de kids: 'Kleed jullie warm, want de gevoelstemperatuur is  -12 graden.
Voordat we naar de winkel liepen vroeg Sieberen aan mij: 'Kan ik de trui al aan?'
'Bíijna', zei ik :-) 'Als ik er vandaag nog even aan doorwerk, kan de trui klaar zijn vandaag.'
Wel fijn dat hij er zo naar uit ziet :-) Een dankbaar gevoel :-)

Snel naar huis van de winkel, want ik kan over de hele dag een telefoontje verwachten, het stukje vloerbedekking komen onze vrienden brengen, en ik krijg rond 1:00 iemand hier voor een gesprek.

Het brood staat nu alsnog te rijzen in de oven.
Dat doe ik op 50 graden.
Als het volume 2 keer zo groot is, dan zet ik de oven tussen de 175 en 180 graden.
Ook zet ik een schoteltje kokend water onder in, voor de vochtcirculatie.

Ondertussen zit ik lekker voor 'Koffietijd'. Er gaat net een heerlijk recept voorbij. Een appel-plaatcake.
Goed idee!
Ik heb nog een paar appels in huis, bloem, olie, en genoeg eieren.
Daar ga ik vanmiddag dan lekker een cake van bakken.

Voor vanavond heb ik gehakt uit de diepvries gelegd...

...en gister heb ik de peertjes al gestoofd in de slowcooker.
In de koelkast liggen gekruide aardappeltjes, dus die bak ik lekker vanavond.
Volgens mij wordt dat een heerlijke maaltijd! :-)

Nog even naar de kipjes geweest, en de dames hebben weer fijn eitjes gelegd.
Die gaan de appelcake in! :-)
Straks nog even de overloop opruimen, een extra klusje in huis.
De printerinkt moet ik bij laten vullen in de stad, en we moeten nog even naar de stort.
Maar eerst wachten op het bezoek vandaag, en anders moeten de dingen buitenshuis morgen maar...

De oven staat aan, dus het brood ga ik zo gebakken.

Toch nog een oven-vers broodje tussen de middag :-)
Mijn andere blog is:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten